Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyszer volt, hol nem volt

Cikkek

Ifjúsági park

2014.03.30

 Amikor ezeket a sorokat írom, átadásra készítik már elő az Ybl Miklós téri  Várbazárt vagy Várkert bazárt, ami a mi időnkben Budai Ifjúsági park néven vált híressé, Híressé? Legendássá. Hát gyertek el velem a 70-es évek "Ifiparkjába", mert dolgoztam ott egy nyáron. Pardon, másfél nyáron... 

 

Mesélek Máté Péterről neked

2012.02.06

 

Ismertem Máté Pétert. Nem voltunk puszipajtások, de egy közös munka összehozott bennünket, ami után még találkoztunk néhányszor és mindig örültünk a találkozásnak. Hogy én örültem az érthető, már akkor nagy sztár volt, de ő is örült és ez árulkodott arról, hogy jó ismerősök voltunk. Ahogy ezt régente fogalmazták.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyszer volt, hol nem volt | Hozzászólások: 3

A tékozlók légiója

2011.05.04

  Sorsom rendeltetése folytán 1976 őszétől 1978 nyaráig az Újpalotán, a Bánkút utcai építőipari munkásszállón dolgoztam népművelőként. Még egyszer aligha vállaltam volna el, de ha kimarad életemből az a „kaland” akkor, most szegényebb lennék a tékozlók légiójának emlékével.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyszer volt, hol nem volt | Hozzászólások: 0

Kutyabaj

2010.11.12

Alex ott feküdt napokon át az udvar közepén – mozgásában immár nem korlátozva – régi kabátok között, szérumokkal teleinjekciózva lét és nem lét határán. És, csodák csodája, nem jöttek a macskák.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyszer volt, hol nem volt | Hozzászólások: 1

Az önkény dala

2010.11.10

Az Önkényt Eskának hívta mindenki a házban (persze szájról olvasandó néma artikulálással), mert állítólag 19-ben, a tanácshatalom idején, amikor, mint mondták, élet-halál ura volt a környéken, nem aláírással, hanem csak s.k.-val hitelesítette rendeleteit. Saját kezűleg döntve életről és halálról.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyszer volt, hol nem volt | Hozzászólások: 0

Mágikus menetrend szerint

2010.11.09

Nagy nyári utazási nekibuzdulások idején, – a motorizáció és internet elsöprő győzelme előtt – amikor az emberek menetrendeket böngészett annak okán, hogy jusson el családjával a rokonokhoz, vagy a nagy semmittevés színhelyére, eszembe szokott jutni „a Piacsek”. Teljes nevén Piacsek Lajos, földrajz tanár Újpesten, a Könyves Kálmán Gimnázium akkori tantestületéből

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyszer volt, hol nem volt | Hozzászólások: 0

Megfogyatkozás

2010.08.25

Miért,  – filozofálgattam tovább – az jobb lett volna, ha lefúj gázzal vagy egyszerűen fejbevág, elveszi a pénztárcámat mindenestül és eltűnik a tömegben? Aztán csak Hajdúszoboszlón tértem volna magamhoz a személyzet aggódó élesztésére – próbáltam menteni lúzerségemet.   

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyszer volt, hol nem volt | Hozzászólások: 0

Könnyek és csillagok

2010.08.18

Az egyik ilyen csoporttal jött egy magyar is! Egy harmincas évei elején járó fiatalember. Hát azok a  magas hegyek talán még senkit nem láttak úgy örülni e tájnak, mint őt. Élvezte az ittlét minden pillanatát, legszívesebben magához ölelte volna az egész országot és annak minden lakóját. Szárnyalt a lelke fenyvesek között, a napok meg szárnyaltak vele.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyszer volt, hol nem volt | Hozzászólások: 0

Kalandom Carlossal

2010.07.28

Egy viszonylag nyugodt, már-már derűsnek tűnő nyári estén robbant a bomba. A hír nem kevesebbet tudatott országgal-világgal, mint hogy Carlos, a rettentő, a nemzetközi, a hírhedett, valóságos üdülőnek, még inkább ezdőtábornak használta kicsi hazánk festői lankáit. Itt pihente ki magát, és itt készült fel rövid, közép- és hosszú távú gaztetteire.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyszer volt, hol nem volt | Hozzászólások: 0

Kutya egy világ

2010.07.27

Alex nem ismerte meg a szerelem gyönyörűségét sem. Kóborlásra nem volt lehetősége, magam pedig méltóságon alulinak tartottam, hogy kerítőnek csapjak fel kutyám érzelmi, de főleg biológiai igényeinek kielégülése céljából. Így aztán lehet, hogy nem volt igazán boldog, de igazán csalódott sem.